2010. december 3., péntek

Barna-fehér gyöngygallér

Már írtam, hogy a gyöngygallérokat szeretem legjobban készíteni, ezek tetszenek legjobban. Egy blogban láttam a mostaninak az inspiráló mintáját. Ott, ha jól emlékszem, sötétebb vöröses színű volt az alap, én viszont ezt a barna színű gyöngyöt szeretem nagyon, így ebből készítettem Volt vele egy (nem) kis bonyodalom, mert félúton egy másik csomag barna gyöngyöt nyitottam, s jó pár centiméter elkészítése után vettem észre, hogy kisebb az átmérője, mint az addigi részen használt barnának, így a gallér szélessége is kisebb lett picit. Ráadásul abból a fajtából már nem volt több csomaggal. Ilyen is csak velem eshet meg... Visszabontás után pár hétre így félre kellett tennem, de aztán sikerült szereznem a megfelelő színt és méretet, így végül be tudtam fejezni.



Ez amúgy az általam eddig készített legnagyobb méretű gyöngygallér.

2 megjegyzés:

  1. Elegáns. Én is szeretem ezt a barnát. Ezüstközepű, ugye?
    Tanulság: ne kezdj hozzá olyan darabhoz, amihez nincs otthon elegendő gyöngyöd. Irtó szerencséd volt, hogy kaptál még ugyanolyat!

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezüstközepű. Sajnos előre nem tudtam felmérni, hogy mennyi kell majd hozzá, meg becsapott, hogy nem vettem észre a méretbeli különbséget. Azóta inkább többet veszek mindenből.

    VálaszTörlés