2012. május 27., vasárnap

Újabb két- és négylábúak

Két újabb állat képe következik itten. Az első egy kékcinege, ami elég jól sikerült és élethű is, leszámítva, hogy hasasabb kissé az általában eléggé soványka cinkéknél. Amúgy nagyon picike, kellett némi kézügyesség az összeállításához.


A békára viszont nagyon igaz az oroszlánnál tett megállapítás, miszerint a minták néha hazudnak, s a végeredmény nem feltétlenül az lesz, mint amire számítunk. Szegény brekk szeme a jól megszokott kidülledő helyett elég mélyen ülő lett és emiatt meglehetősen gonosz tekintete van. De majd teszek még egy próbát valamikor, hátha sikerül saját ötlettel feljavítani.


... csak egy kicsit nyagyobbacska

Bár a fenti mondást jobbára tigrisekkel kapcsolatban szokták említeni, de helyénvalónak éreztem eme oroszlánhoz is. Rendelésre készült, de elég hamar rájöttem a fűzése közben, hogy egy saját példányt is készítenem kell majd belőle :) A sörénye mondjuk eléggé macerás, ráadásul a fejét is lehúzza a súlya, de némi trükközéssel egészen oroszlános tartást lehet adni neki.


Mostanában nem igazán volt szerencsém az állatos mintákkal, többször előfordult, hogy a végeredmény meglehetősen távol esett attól, ami a minta melletti fénykép alapján várható volt. Nem egészen értettem, hogy ez hogyan lehetséges, hiszen én követtem a leírást. No de eme oroszlán kivétel volt, éppen olyan lett, mint amilyenre számítottam.